Om oss

Vi vill att mat ska vara mer än god. Den ska hålla hög kvalitet, ha ett tydligt ursprung och vara hållbart producerad. Hela vårt sortiment är mat och råvaror som vi litar på fullt ut, oavsett om det gäller bröd, fisk, kött eller grönsaker. Vi vill helt enkelt ta det tillbaka till en tid när tillsatser i mat var otänkbart, man kunde namnet på sin lokala slaktare och det var standard att handla i säsong och färskt.
Så kalla oss nostalgiska eller naiva – vi kallar oss Stockholms Matmarknad.

En matmarknad där maten är mer än bara god

Som de flesta andra uppskattar vi god mat. Men vi känner att det inte räcker längre. Vi vill att maten ska vara mer än god, både när vi handlar råvaror eller äter ute på restaurang. Vi vill kunna lita på att det är hög kvalitet, vi vill veta var den kommer ifrån och vi vill att den ska vara hållbart producerad. Det är grunden bakom Stockholms Matmarknad. En plats för oss och alla andra som också vill att mat ska vara mer än god. Hela vårt sortiment är hantverksmässigt producerad mat och råvaror som vi litar på fullt ut. Vi har våra egna tydliga märkningar på mycket av det vi säljer så att du som kund snabbt vet vad som gäller för just den produkten – vad den innehåller, hur den producerats och var den kommer ifrån – oavsett om du handlar bröd, fisk, kött, grönsaker eller något annat.

Vårt sortiment

Brödet bakas runt hörnet från marknaden så det har knappt svalnat innan du dukar fram det hemma. Fisken kommer direkt från havet och fiskaren, utan några omvägar eller mellanhänder så att vi alltid kan erbjuda Stockholms färskaste utbud av fisk och skaldjur. Grönsaker köper vi direkt från svenska odlare när säsongen är rätt, när det är kallt och mörkt i Sverige hittar vi fina råvaror i Italien. Vi söker alltid samarbeten med odlare som arbetar i liten skala och med diversifierade grödor. Vår stora charkdisk är fylld av köttprodukter av högsta kvalitet – ofta lokalt producerat, men alltid från noga utvalda gårdar och leverantörer.