Home
Home
Home

Lite färskare fisk

I vår fisk- och skaldjursdisk hittar du ett brett sortiment av färsk fisk och skaldjur, från lokala fiskare i vårt närområde och västkusten. Vårt utbud varierar från dag till dag beroende på fiskarnas fångst.

Lokalt fiske

På Stockholms Matmarknad värnar vi om fisk från lokala fiskare, och vi är stolta över att kunna erbjuda gös, abborre och gädda från Mälaren och strömming från Oxelösund när fångsten är bra. Utöver det så köper vi fisk direkt från Smögens Fiskauktion, vilket gör att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga priser på torsk, rödtunga, piggvar, marulk, hälleflundra och allt däremellan. Det är också på Smögens Fiskauktion som vi köper våra burfångade havskräftor och färska räkor. Vi erbjuder även hummer från Kanada, krabba från Irland och ostron från Normandie. Det är också exempel på fantastiska produkter du hittar i vårt sortiment. Alla skaldjur kokas på plats i Sturehofs kök efter klassiska recept.

Yrkesfiskaren

Fisken kommer endast från fiskare som arbetar under rimliga arbetsvillkor och vi säljer ingen fisk som inte får fiskas. Inga monsterbåtar och helst fisk fångad med redskap som nät eller spö. Vi väljer även alltid vildfångad fisk före odlad. Vi är måna om vår nära relation med yrkesfiskaren och berättar mer än gärna namn på person och båten som dragit in fångsten.

Då vi arbetar med dagsfärska leveranser reserverar vi oss för att utbudet varierar från dag till dag.

Vill du veta mer? Fråga gärna oss i fiskdisken om mer information.

Illustrerad fisk

Tips, råd och intressanta länkar

Vi vill tipsa om: