Fredag 1:a - Söndag 3:e
Kl 14:00 - 16:00

Sapmidagar på Stockholms Matmarknad och Sturehof

Redan 2004 började Sturehof lyfta samisk mat i samband med sin satsning på regional och lokal mat. Detta arbete fortsatte 2013–2014 på Taverna Brillo och vidareutvecklades 2014 med Samisk afton på Stockholms Matmarknad och Sturehof. Sápmidagarna har sedan dess varit ett återkommande tema varje år. I år är evenemanget större än någonsin.

Program:

Fredag 1/2, 14.00–18.30

14.00 Våra diskar fylls med färskt, förädlat, ren, vilt och fjällfisk, tillagningstips, först till kvarn!

Risfjells Sameslöjd Doris och Sven Åke-Risfjell säljer samiskt konsthantverk.

Slow Food Sápmi berättar om sitt arbete.

Lapplandsvilt på plats och svarar på frågor om renskötsel och förädling.

16.00–18.30 Sápmi After Work.

Jojk och musik/trummor av Doris Risfjell och Leif Karlsson när tillfälle ges.

 

Lördag 2/2, 12.00–19.00

12.00 Matmarknaden öppnar.

Risfjells Sameslöjd Doris och Sven Åke-Risfjell säljer samiskt konsthantverk.

Slow Food Sápmi berättar om sitt arbete.

14.00 Styckning av renkalv av Lapplands Viltprodukter Andreas Lidström och Kajsa Fjellström. Kocken Elaine Asp från Hävvi i Glen ger tips på tillagning. Lansering av nytt unikt styckschema för ren.

15.00 Auktion ren och viltauktion.

16.00–17.00 Bokrelease för allmänheten av boken Hävvi = Självklart, Sydsamisk mat tolkad av Elaine Asp. Stockholms matmarknad bjuder på samiska snittar och dryck.

17.00–19.00 Sápmi After Work.

Jojk och musik/trummor av Doris Risfjell och Leif Karlsson när tillfälle ges.

 

Söndag 3/2, 13.00–16.00

13.00 Matmarknaden öppnar.

Risfjells Sameslöjd Doris och Sven Åke-Risfjell säljer samiskt konsthantverk.

Slow Food Sápmi berättar om sitt arbete.

17.00–18.00 vernissage av utställning med bilder från boken Hävvi = Självklart, Sydsamisk mat tolkad av Elaine Asp på Sturehof. Fotograf Bianca Brandon-Cox berättar tillsammans med Elaine om arbetet med bilderna till boken.

18.00-22.00 Specialkomponerad samisk 3-rättersmeny signerad Elaine Asp Hävvi i Glen på Sturehof.

Jojk och musik/trummor av Doris Risfjell och Leif Karlsson när tillfälle ges.

 

På plats:

Konsthantverkare Risfjells Sameslöjd, Doris och Sven-Åke Risfjell

Förädlare, styckare Lapplands Viltprodukter, Andreas Lidström och Kajsa Fjellgren

Organisation Slow Food Sápmi, Anneli Jonsson

Kock och författare Hävvi i Glen, Elaine Asp

Musiker Leif Karlsson

Fotograf och utställare Bianca Brandon-Cox

« Tillbaka till kalendern