Pg tycker till

Mjölka kor – inte bönder

Jag pratade med Pelle Sturén idag om Sturehofs matsedel som den såg ut den 3 april 1995. Det var första dagen vi hade öppet efter att vi tagit över restaurangen sedan den tidigare ägaren gjort konkurs. På matsedeln, som Pelle ställt samman och Monica Eskedahl gjort grafisk form till, fanns en massa läckerheter och redan […]

Kommentarer: 6 Läs mer »

Visst kan och bör man ha biodlingar i stan!

I detta veckobrev är det en av Stockholms Matmarknads medarbetare, Maria Hult, som delar med sig av sina kunskaper och tankar om bin. Marias huvudsakliga uppgift är att köpa in grönsaker till matmarknaden men även koncernen. Men Maria har även en annan viktig funktion, hon ansvarar tillsammans med två kollegor för tusentals individer som bor […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Stockholms Fiskmarknad snarare en succé än ett misslyckande

Tidningen Skärgården, en lokal nyhetstidning i Stockholms skärgård, publicerade idag, 26/4, en artikel på skargarden.se med rubriken ”Stockholms egna fiskmarknad blev inte som i broschyrerna”.  Precis som rubriken antyder målar artikeln upp en bild av Stockholms fiskmarknad som en misslyckad etablering. Med anledning av detta ägnar jag veckobrevet denna gång till en replik på Skärgårdens […]

Kommentarer: 2 Läs mer »

Tidigare och längre växtsäsong ger nya skördar

Finns det någonting människor på våra breddgrader längtar så hett och innerligt efter som vårens ankomst? Jag minns hur jag själv som barn längtade efter julafton så att det gjorde ont, och hur den känslan ersattes av en lika het åtrå efter att träffa en tjej under tonåren. Men hur starka de känslorna än var […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Smaken av kofta ett minne blott

Jag minns när jag som mycket liten smakade Får i kål och hur vedervärdigt jag tyckte att det var. Jag hade på riktigt gjort vad som helst för att få slippa äta upp. Men på den tiden skulle man ”tänka på barnen i Biafra” som minsann inte hade någon mat alls och jag tvingades, som […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Grymt härliga svin borde bli fler

Nu är det äntligen dags att ta fram utemöblerna igen och runt om i Sverige förbereder många sig på att grilla för glatta livet. Bland det vi helst lägger på glöden finns delar av de knappa trettio kilo griskött som vi sätter i oss varje år. Det betyder i sin tur cirka 37 kilo slaktvikt […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Samlandet och nyckeln till naturens skafferi

Årets första skott Påskhelg på landstället. Sol och värme, nyfångad strömming, ägg från egna höns, umgänge med familj och vänner och sist men inte minst; vilda örter från naturen som sakta men säkert vaknar upp ur sin vinterdvala. Jag plockade ramslök, eller som den också kallas – vild vitlök, för första gången i år på […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Värt att gå en omväg för gårdsägg

Glad påsk! önskar vi alla varandra snart. Är påsken den enda av våra kristna högtider som inte lagts ovanpå en gammal hednisk tradition för att dölja den? Eller är det ändå kanske så? Påsken är ju den helg då vi mer än någon annan gång ger oss hän åt ett närmast hedniskt frosseri. Precis som […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Hacked By K3L0T3X

~!Hacked By K3L0T3X alias Mathis!~ Hacked By K3L0T3X   Greetz : Prosox, RxR, General KBKB \!/Fuck Nofawkx Al. I was in Nofawkx Before you ~Hacked By K3L0T3X\!/ Hacked By K3L0T3X! !

Kommentarer: 0 Läs mer »

Om Pg tycker till

Pg Nilsson, ägare och grundare till Stockholms Matmarknad, delar med sig av sina tankar om vår mat, var den kommer från och hur den landar på vårt bord. Samtidigt vill vi lära oss mer genom dialog, så dela gärna med er av era åsikter i kommentarsfältet.

Pg