Receptkategori: Övrigt

Helstekt rotselleri med smör, hasselnötter, parmesan och timjan

Rotselleri och blomkål är allra godast att helsteka på det här sättet. Rotsellerin får en brynt fin yta och mycket av vätskan i rotfrukten dunstar under tillagningen. Testa även en alternativ servering genom att skära den helstekta rotsellerin supertunt i skärmaskin och servera som carpaccio med lite olivolja, rostade nötter, parmesan, salt och peppar.

Kommentarer: 0 Läs mer »

Vit sparris med stuvade toppmurklor och forellrom

4 personer Ingredienser: 8 vita, tjocka sparrisar 2 hg färska toppmurklor (toppmurklor kan ersättas med annan torkad svamp som Karl-Johan, färsk shiitake eller champinjon) 1 brk Sturehofs vitvinsås 1 brk Sturehofs hollandaisesås Ca 80 gr forellrom Smör Salt Tillagning: Börja med att hacka murklorna. Stormkoka dem sen i ca 1 minut (inte för att de är […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Sturehofkaviar

Ingredienser och tillagning: Blanda 300 gram sockersaltad torskrom med 1 krm ingefära 1 tsk tomatpuré ½ nejlika 1 krm vitpeppar 1 krm kryddpeppar 1 krm kanel 1 krm granulerad lök San Agustinröra (Kaviargrädde) Blanda 3 msk sturehofkaviar med 5 dl vispad grädde Lite anjovisspad 1 msk klippt gräslök För utskrift: Sturehofkaviar

Kommentarer: 0 Läs mer »

Sturehofs snapsar

Tokdricka Lägg i 1 knippa färsk malört (ca 25 gr) i en flaska brännvin special. Låt stå i 2-3 dagar, sila och häll tillbaka i flaskan. Sturehofsaft Lägg i det gula från skalet av en sköljd citron i 1 flaska brännvin special. Låt stå i ca 1 vecka, sila och häll tillbaka i flaskan. Oväder […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Semlor

Ingredienser: 500 gram mjölk (kall) 50 gram jäst 200 gram smör (rumstempererat) 200 gram socker (gärna råsocker) 20 gram kardemumma (grovmalen) 10 gram salt 1100 gram vetemjöl (ekologiskt) 1 st ägg Tillagning: Blanda alla ingredienser i en maskin ca 2 minuter långsamt så att det blir en deg. När degen gått ihop öka hastigheten och […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Pizzasallad

Ingredienser: ½ vitkålshuvud Salt Kryddor Tillagning: Strimla kålen fint. Blanda i 4 msk salt. Knåda i ett par minuter, låt dra i 15 min. Skölj ordentligt så att saltet försvinner. Blanda med vinäger och olivolja. Smaksätt med kryddor efter tycke och smak (vitlök, chili, spiskummin etc). Pizzasallad

Kommentarer: 0 Läs mer »

Tips från köttdisken

Tag ut köttet ½ timme innan stekning. Salta dubbelt så mycket som vanligt. Innan stekning, torka av överflödigt salt. Tips från köttdisken

Kommentarer: 0 Läs mer »

Bakad purjolök med getost, honung, timjan och pinjenötter

4 portioner Ingredienser: 1 purjolök 2 msk timjan 100 gr getost 50 gr rostade pinjenötter 2 tsk honung olivolja salt Tillagning: Sätt ugnen på 250 grader. Ansa purjolöken lätt men låt roten vara kvar. Skär ett snitt på längden utan att skära igenom och tvätta ordentligt. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Tips från grönsaksdisken

Släng inte blast, skal eller rens från grönsaker. Skölj noga, koka i stor kasrtull med vatten och ev kryddor. Låt småkoka i ca 30 minuter, sila av och koka ner till hälften. Använd som grund till soppor, såser eller grytor. Fonden går bra att frysa in   Tips från grönsaksdisken

Kommentarer: 0 Läs mer »

Tips från köttdisken

Släng inte kycklingskrovet. Ta bort skinnet och lägg skrovet i en stor kastrull, lägg i grönsaker, vilka som helst, dock bör lök alltid ingå. Fyll på med vatten och ev. vin som du kan undvara, vitt, rött, rosé eller sherry spelar ingen roll. Låt småkoka i 30 min, sila av, koka ner fonden till hälften. […]

Kommentarer: 0 Läs mer »