Receptkategori: Kött och vilt

Grillad Reko kyckling

1 Reko kyckling 1 zucchini från Verona 1 knippe grön sparris från Verona 1 citron I kvist rosmarin 3 dl crème fraiche från Järna mejeri 1 dl olivolja smörgåskrasse 12 röda steklökar Salt och svartpeppar Tillagning: Stycka upp kycklingen i bröst, lår och vingar. Dela respektive detalj ytterligare 1 gång. Riv på citronskal, skuren rosmarin, […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Morot med chorizo, mandel och timjan

4 portioner Ingredienser: 400 gr knippmorötter 75 gr färsk chorizo 3 msk grovhackad mandel 1 citron, skal 2 tsk timjan smör rapsolja salt Tillagning: Sätt ugnen på 225 grader. Ansa morötterna och ta bort den grova blasten. Bryn dem i smör och olja i en ugnssäker stekpanna tillsammans med chorizon några minuter tills allt fått […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Tips från köttdisken

Tag ut köttet ½ timme innan stekning. Salta dubbelt så mycket som vanligt. Innan stekning, torka av överflödigt salt. Tips från köttdisken

Kommentarer: 0 Läs mer »

Tips från köttdisken

Släng inte kycklingskrovet. Ta bort skinnet och lägg skrovet i en stor kastrull, lägg i grönsaker, vilka som helst, dock bör lök alltid ingå. Fyll på med vatten och ev. vin som du kan undvara, vitt, rött, rosé eller sherry spelar ingen roll. Låt småkoka i 30 min, sila av, koka ner fonden till hälften. […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Renskavsgryta på Mats vis

4 personer Ingredienser: Ca 600 g ren- eller suovasskav 1 hackad gul lök 200 g färsk eller 50 gr torkad svamp 2 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 kalvbuljongtärning Salt & peppar Eventuellt 10 cl torr sherry Tillagning: Fräs skaven i smör i het panna, lägg åt sidan. Lägg svampen i pannan och koka till […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Pelles höstragu

Ingredienser: Gott rökt sidfläsk Svartkål Lök Svamp Smör el olivolja Färsk salvia Tillagning: Lägg svampen i en stekpanna med lock och koka ur all vätska, tillsätt fett och bryn svampen. Ha därefter i grovt tärnat sidfläsk, rapad och riven svartkål, båtad lök och salvia. Stek på medelvärme i ca 3- 4 minuter. Servera med stekt […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Gryta på oxkind

Ingredienser: 800 gram oxkind Ca 100 gram smör till grytan och till såsen 1 morot, i mindre bitar 1 bit rotselleri, i mindre bitar ½ purjolök, i mindre bitar 1 gul lök, i mindre bitar 3 vitlöksklyftor ½ knippe timjan 1 liter kalvbuljong 1 flaska rött vin, gärna Barolo 4 msk maizena Salt och nymald […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Carpaccio på Bresaola

Ingredienser: Bresaola (saltad, torkad nötrulle) Ruccola Citron Hasselnötsemulsion 2 msk vatten 2 äggulor 2 msk vitvinsvinäger 3 dl hasselnötsolja Salt Ugnstorkade tomater Tomater Salt och Peppar Olivolja Ev. vitlök och/eller rosmarin Ingredienser: Halvera tomaterna och lägg dem på en bakplåt med papper. Ringla över olivolja, salt och peppar och eventuellt rosmarin och vitlök. Sätt in […]

Kommentarer: 0 Läs mer »