Receptkategori: Egna råd och rön

Lär dig lägga in kronärtskockor

1. Klyfta de råa kronärtskockorna 2. Förväll klyftorna snabbt i 2 min. 3. Mjöla in de förvällda klyftorna 4. Vispa upp ett ägg och doppa de mjölade klyftorna 5. krydda med svartpeppar och parmesan 6. Stek klyftorna tills de får en gyllene yta. Tips på att lägga in kronärtskockor

Kommentarer: 0 Läs mer »

Ett svamptips

Riv alltid champinjoner isället för skiva dom, när de ska användas råa (i t.ex sallad). Ett svamptips

Kommentarer: 0 Läs mer »

Tips från ost- och charkdisken

Spar alltid skankar från lufttorkad skinka och parmesanosten. Eller fråga om du kan få köpa dyligt billigt av din handlare. Alt. 1 Koka i bit torkad skinka (serrano,parma etc) i 1 liter vittvin och vatten tillsammans med en gul lök i 1 timme under lock. Sila av och häll upp i is-bitpåsar, spar i frysen […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Tips från ostdisken

Lägg en hel ost av typ camembert, kittost eller liknande i ugnen på 175 gr i ca 15 min. Ät som dessert med valnötter och honung. Tips från ostdisken

Kommentarer: 0 Läs mer »