Home
Home
Home

Vit sparris med stuvade toppmurklor och forellrom

4 personer

Ingredienser:

8 vita, tjocka sparrisar

2 hg färska toppmurklor (toppmurklor kan ersättas med annan torkad svamp som Karl-Johan, färsk shiitake eller champinjon)

1 brk Sturehofs vitvinsås

1 brk Sturehofs hollandaisesås

Ca 80 gr forellrom

Smör

Salt

Tillagning:

Börja med att hacka murklorna.

Stormkoka dem sen i ca 1 minut (inte för att de är giftiga, utan för att få bort sand).

Skölj i kallt vatten och krama ut vattnet.

Låt murklorna ”svettas” i smör i ett par minuter, salta.

Häll på en burk vitvinsås och låt småkoka i ett par minuter.

Ta kastullen åt sida och rör ner hollandaisen.

Koka sparrisen i saltat vatten (gärna med lite citron och en gnutta socker) tills den är lagom mjuk (ca 4-7 min beroende på färskhet och tjocklek).

Lägg upp på varm tallrik och njut.

LYX!

Publicerat: 6 maj, 2016