Home
Home
Home

Sotare

Riktiga sotare

4 portioner

Ingredienser:
800-1000 gr nackad strömming
Grovt salt
Matolja
Fiskhalster, grill

Tillagning:
Skölj strömmingen, blanda ner 2 rejäla nävar grovt salt.
Låt stå i ca 30 min i rumstemperatur.
Skölj sedan av saltet och lägg fisken i en bunke med kallt vatten i ca 20 minuter, byt vatten efter 1/2 tiden.
Torka av fisken med en trasa eller med papper.
Pensla in halstret med olja, fyll med fisk och lägg rakt på en glödbädd.
Grilla i ca 2 min på var sida, strömmingen ska få svarta bubblor i skinnet.
Servera med citron, dillsmör och ett gott mos.

Restaurangsotare

4 portioner

Ingredienser:
800-1000 gr nackad strömming fint salt gjutjärnspanna.
Hetta upp stekpannan och strö ett tunt lager salt i pannan.
Stek strömming direkt i saltet ca 2 min på varje sida.
Servera med citron, dillsmör och ett gott mos.

För utskrift: Riktiga sotare

Publicerat: 1 mars, 2016