Recept

Bettans fisk

4 pers Ingredienser: 600 g vit fiskfilé (t.ex rödtunga, gös, torsk) 1 burk Sturehofs vitvinsås 400 g besk-sallad (t.ex endive, chickoria, frisse) 80 g fiskrom (t.ex regnbåge, sik, löja) Tillagning: Smör att steka i Fräs på salladen i en panna tills den har smält ihop. Tillsätt vitvinsåsen och koka ihop 1 – 2 minuter. Lägg […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Bakad rotselleri

Baka hel rotselleri med skal i ugn på 180 grader i 60 minuter. Känn med potatissticka om den är helt mjuk. Skiva i 1 cm tjocka skivor och stansa ut rundlar med förslagsvis en rund pepparkaksform. Bakad rotselleri

Kommentarer: 0 Läs mer »

Ugnsbakad piggvar

4 portioner Ingredienser: 1 hel urtagen piggvar ca 1 ½ kg 1 dl fänkålsfrö 1 knippe rosmarin 1 citron Salt Olja 2 schalottenlökar ½ dl ättika 1 dl socker 1 dl vatten Tillagning: Skiva schalottenlöken tunt. Sylta i ättika, salt och vatten 20 minuter. Sprita ärtor och noppa brytbönor. Koka 2 minuter i saltat vatten. […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Äppelsorbet

Ingredienser: 12 svenska vinteräpplen, stora 3 msk pressad citron 2,5 dl söt äppelcider 1 dl Calvados 1,5 dl florsocker Tillaga: Skala, kärna ur och skiva äpplena. Dränk de tunt skivade äpplena i äppelcider och citronsaft i en långpanna och ställ in i frysen. Mixa i matberedare med iskall calvados och socker. Servera direkt i fina […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Stekt broccolo fiolaro (vild broccoli)

Ingredienser: (alla finns att köpa på Stockholms Matmarknad): 2 personer 400 gr broccolo (alternativt chickori, spenat eller annan smakrik sallad) 1 burk goda sardeller i olja, ca 50 gr 4 – 6 vitlöksklyftor Riven parmesan Svartpeppar Tillagning: Hetta upp sardellerna i en stekpanna, tillsätt lite extra olivolja. Ha i den strimlade salladen, stek tills det […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Torskrygg

4 portioner Ingredienser: 4 x 200 g torskrygg i jämnstora bitar 2 burkar rödvinsås signerad Stockholms Matmarknad 500 g skogschampinjoner 150 g rökt sidfläsk 1 st kvist salvia 300 g harricôteverts (brytbönor) 1 knippe bladpersilja Tillagning: Salta portionsbitarna av torskrygg cirka 15 minuter innan du ska börja med resten av middagen. Sätt ugnen på 120 […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Sturehofstorsk

4 portioner Ingredienser: 4 st torskfiléer 2 st böcklingar 4 st hårdkokta ägg 1 knippe klippt gräslök 150 gr brynt smör Salt och vitpeppar Tillagning: Salt och peppra filéerna. Lägg i ugnfast form och sätt in i ugnen på 90 grader i ca 20 min. Lägg den hackade böcklingen och de hackade äggen i det […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Tips från ost- och charkdisken

Spar alltid skankar från lufttorkad skinka och parmesanosten. Eller fråga om du kan få köpa dyligt billigt av din handlare. Alt. 1 Koka i bit torkad skinka (serrano,parma etc) i 1 liter vittvin och vatten tillsammans med en gul lök i 1 timme under lock. Sila av och häll upp i is-bitpåsar, spar i frysen […]

Kommentarer: 0 Läs mer »

Tips från ostdisken

Lägg en hel ost av typ camembert, kittost eller liknande i ugnen på 175 gr i ca 15 min. Ät som dessert med valnötter och honung. Tips från ostdisken

Kommentarer: 0 Läs mer »