Home
Home
Home

Grillad Reko kyckling

1 Reko kyckling
1 zucchini från Verona
1 knippe grön sparris från Verona
1 citron
I kvist rosmarin
3 dl crème fraiche från Järna mejeri
1 dl olivolja
smörgåskrasse
12 röda steklökar
Salt och svartpeppar

Tillagning:

Stycka upp kycklingen i bröst, lår och vingar. Dela respektive detalj ytterligare 1 gång.
Riv på citronskal, skuren rosmarin, salt, peppar och lite olivolja.

Skiva upp zucchini i centimetertjocka slantar.

Grilla kycklingen tills den är klar. Bröstet till cirka 62 grader och styckningsdetaljerna med ben till ca 72 grader.
Grilla zucchini, grön sparris, och röd steklök. Skala löken och dela på mitten och marinera med lite citronjuice och socker.
Dela sparrisen.
Arrangera alltsammans på ett stort fat tillsammans med crème fraiche från Järna mejeri, rivet citronskal, krasse, salt och peppar

Recept av Ola Stålnacke


Grillad Reko kyckling

Publicerat: 22 april, 2016