Home
Home
Home

Helstekt rotselleri med smör, hasselnötter, parmesan och timjan

Rotselleri och blomkål är allra godast att helsteka på det här sättet. Rotsellerin får en brynt fin yta och mycket av vätskan i rotfrukten dunstar under tillagningen. Testa även en alternativ servering genom att skära den helstekta rotsellerin supertunt i skärmaskin och servera som carpaccio med lite olivolja, rostade nötter, parmesan, salt och peppar.

Användning:

Grym helvegetarisk rätt av Tommy Myllymäki. Passar även som tillbehör till allt, gärna nötkött eller stekt fisk.

4 portioner:
1 rotselleri (ca 600 g)
50 g + 50 g smör
3 msk vatten
1/2 bananschalottenlök, finhackad
1 dl rostade hasselnötter
1 dl riven parmesanost
1 msk plockad timjan
Salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader. Skala rotselleri och gnid in den med 50 g smör. Krydda med salt. Baka mitt i ugnen 1 timme tills den är helt genombakad. Koka upp vattnet och lök i en kastrull. Tillsätt 50 g smör i klickar under vispning. Skeda över lite schalottenlök. Toppa med hasselnötter, parmesan och timjan.

Recept: Tommy Myllymäki

Publicerat: 17 oktober, 2016